Projekti razvoja

Novi projekti

Elektronski ski pass sistem (Projekti razvoja)

CP Security Group int doo je razvio Sistem za prodaju i kontrolu korišćenja ski-pass kartica, koji je uspešno uveden u primenu u Ski centru Brezovica.

Hardversku osnovu čine obrtne barijere i naši RFID (Radio Frequency Identification) terminali ITGsr-06x, verzija za ISO15693 transpondere, čime je obezbeđena kompatibilnost sa postojećim sistemima na skijalištima JP „Skijališta Srbije“.

Softversku osnovu predstavlja naš dobro poznati paket Actis™.

Barijere na polaznim stanicama žičara (za sada 3), biletarnice i serveri za upravljanje sistemom umreženi su u „on-line“ sistem primenom bežične tehnologije.


Projekat pervazivnih igara (Projekti razvoja)

Pervazivne igrePervazivne igre su novi trend u organizovanju zabavnih, edukativnih i kulturnih aktivnosti u urbanim sredinama. U poslednjih nekoliko godina velike metropole kao što su Njujork, London i Berlin – organizuju festivale na kojima igrači istražuju grad kroz najrazličitije vrste i forme igara. To su igre koje se odvijaju u realnom prostoru i realnom vremenu, često uz pomoć tehnologije tako da igrači koristeći mobilni telefon, palm top kompjuter, RFID itd. – rešavaju zadatke i prolaze kroz igru. Iako se često odvijaju na otvorenim gradskim prostorima, ove igre se mogu organizovati zapravo bilo gde i naročito su pogodan sadržaj za kongrese, konferencije i druge manifestacije na kojima postoji veliki broj učesnika. Njujorški Come out and Play Festival, londonski Hide and Seek, bristolski IgFest kao i drugi festivali u Evropi i svetu imaju brojnu publiku i predstavljaju inovativan turistički sadržaj koji obogaćuje kulturnu mapu grada. U Beogradu ovakva vrsta igara još uvek nije pravljena. NVO ApsArt – Centar za pozorišna istraživanja iz Beograda je za sada prva organizacija koja se u Srbiji bavi ovom vrstom kulturnih sadržaja.

Na festivalu Hide and Seek Weekender, predstavljena je  prva igra koju je proizvela umetnička grupa YenDva3  koja funkcioniše u okviru ApsArt-a i koju čine Bogdan Španjević i Mirko Stojković. Pervazivne igre 2

Igra pod naslovom „Serb.I.Am“ je koncipirana tako da igrač kroz zabavne i duhovite  zadatke  upozna  četiri države  u  kojima  smo, ne napuštajući Beograd, živeli prethodnih godina: SFRJ, SRJ, SCG i RS. Preko stotinu igrača je provelo sunčano subotnje popodne na obali Temze  upoznajući  nedavnu  srpsku  istoriju  i uživajući u zabavnim zadacima.  Uslov za igranje je bio da imaju mobilni telefon sa Bluetooth-om putem koga su dobijali zadatke, a obezbeđena je i low-tech varijanta igre.
Projekti razvojaU cilju organizovanja ovakvih igara ApsArt je, zajedno sa preduzećem CP Security Group int doo koncipirao specijalan hardver. Reč je o tzv. „terminalu za pervazivne igre“ koji, kada se aktivira uz pomoć specijalne kartice ili narukvice za igranje, šalje igraču digitalni sadržaj na mobilni telefon. Igrač tako može da telefonom primi i pregleda audio ili video fajl, prouči uputstva koja se u njemu nalaze a zatim nastavi igru.
Pročitajte članak u Blicu od 24.07.2010. godine Srbin na Temzi 

Peškir, kupaći kostim i… RFID sezonska karta (Projekti razvoja)

CP Security Group int doo je razvio i uspešno implementirao sistem za prodaju ulaznica i kontrolu ulaska u sportske objekte, prilagođen potrebama plivališta.

Osnovu sistema čine obrtne barijere sa ugrađenim čitačem MIFARE® beskontaktnih kartica i čitačem bar-koda. Prateći softver daje mogućnosti primene fleksibilne politike prodaje ulaznica, a barijere predstavljaju  fizičku zaštitu od neovlašćenog ulaska i omogućavaju kontrolu prolaska posetilaca.

Sistem je instaliran i uspešno se koristi na bazenima:

  • Kragujevac
  • Vila Breg, Vršac
  • Sportsko-rekreativni centar Banjica
  • Banja Luka
  • Inđija
-->